✿السلام عليكم✿
✿ just an expressive person who loves to write ✿
✿ sometimes , i write to encourage and give hope, to others ✿

Wednesday, 5 September 2012

human with devil look .

assalammualaikum .
semoga awak awak semua yg bek bek ni hidup aman damai k .
owk , kali ni , xnak karut karut panjang panjang , 
nk straight to the point .
bagi hati puas dude .
org ckp , klau ada apa apa ngadu kat ALLAH .
yeah , i hv do it .
tp dlm masa yg sama , nk luah kat blog yg x seberapa ni .
what annoying ?? lantak la , fb aku .
sapa srh hang tergegeh mai bc kan .
haha .
jahat ?? bek jahat tp jujur , dr bek tapi munafik mcm hang . haha .
xpa , aku paham , mn da org nk ngaku dia jhat . haha .
xpa , hang hang n hang , mmg perfect n terbaik dr lautan api . haha .
astafilullah hal azim . aku baru ja dlm progress utk tranformation nk jd yg lebih baik .
ampa ni la , osak iman aku betui la .
ampa rosakkan iman ampa niri dh la , jgn bg org sekali .
laa , ckp xnak karut , tp terkarut plak lebih lebih .
owk owk .
meh nk cakap bg ampa bukak mata luas luas ckit .
napa aku wat tajuk mcm tu haa ??
sebab aku nk ckp hal org yg mcm tu .
bila syaitan  bertopeng manusia , kita bole beza ka ??
dia tu manusia / syaitan . x kan ??
yeah , sebab tu la kita terkena mcm mcm benda n terpedaya .
pergh , nk habaq kat hampa la kan , tobat seronok wei .
bila manusia yg KITA PANGGIL KAWAN , rupanya musuh dlm selimut .
perghh . hati menari nari gembira tersangat sangat .
apa perasaan ampa la kan ??
bila kita tnya manusia yg nama kwn td ni , da pa yg x puas aty , srh ckp jujur ,
sebab niat kita mmg betui betui ikhlas nk jga hati dia n nk ubah diri bg dia 
selesa nk kawan ngn kita , dia jawap xdak pa , semua owk , kira settle da pa x kena dgn alasan xmaw gdh .
tgk tgk , belakang kita , belunguk taik dia tabur .
seronok sgt sgt kan ??
terasa bahagia disitu .
nih , wei !! hg cakap aku playgirl , bajet hot , 
buat buat seruapa aku bek .
hg tu aku ka ?? diri aku ni , diri hang ka ??
ada bukti ka wei ??
aku cukup begang manusia mcm ampa . bila org tnya xmaw ckp .
pastu dok boh taik . apa masalah ?!!
aku dh ckp , x puas hati apa apa , tegur ja aku .
aku bole tima n jga bg x buat slh dh .
ni dok tikam aku kot belakang . klau hang tu x pnh mkn secamca ngn aku , 
au x ksh sgt , ni msalah pnh makn secamca ngn aku .
egt wei , doa org teraniaya tu , ALLAH makbul cukup cepat . sesangat cepat nah .
aku doa ampa dpt hidayah la nuh . bkn hidayah manusia nah .
ni hidayah , jln lurus utk menuju redha ALLAH , bkn takat hidayah .
also taufik yg akn utuhkan lagi iman ampa ampa ni supaya x ikut syaitan dh .
besa la , aku paham , bnda yg indah org ni mmg ssh nk ikut .
yg huduh huduh tu dia nk ikut sgt .
xpa wei , buat la tahana kat aku selagi ampa mampu k .
nanti aku mati ka , ampa mati ka , x bole dh wat tahana kat aku kan kan ??
sekarang buat la puas puas .
xpa , aku akn terus sabar , sabar n sabar .
sebab apa ??
sebab aku ada ALLAH , n  DIA MAHA ADIL LAGI SAKSAMA .
so , napa aku nk marah marah kat ampa kan  ??
ampa akan tima jugak balasan ampa nt .
sekali kita buat kat org , sepuluh kali kita dpt balasan .
so , juz wait utk tima k . aku bukan la kejam sgt , tp kejam lagi ampa la kan .
sebab jari n mulut also hati ampa tu , dh runtuhkan masjid aku .
nmpk ?? sapa yg devil skg ni ?? sendiri jwp la wei .
aku xkan percaya sapa sapa dh walau sebaik mana pon manusia tu kat aku lepas ni .
sebab yg aku kenal , suma serupa ja .
aku xkata aku bek , x kata aku perfect .
xpenah pon keluar bnda tu dr mulut aku .
aku nk tegor sapa pon , slh papon org wat , semua aku ngaku yg aku pon x sempurna .
betui x ??betuikan ?? adakan ?? cuba p bc balik nah .
tp ampa sendiri yg ckp aku cmtu , thanx a lot k sebab doakan aku mcm tu .
sesangat hargai .
lastly , again . semoga dpt taufik n hidayah dr ALLAH .
ni bukan lakonan , sincere dr hati aku , n sebenar benarnya peribadi aku .
xdak nk fake fake mcm ampa tu k . haha .
alamak , sori k , terlaser plak jari jemari aku .
tp its better dr munafik mcm ampa . hihi .
assalammualaikum , KAWAN YG TERSANGAT PERFECT !!
 


terima kasih sebab hadir n wujud dlm diri aku .
sincere , sikit pon aku x rasa menyesal kenal ngn ampa tp syukur sgt .
sekurang kurangnya , aku dah ada pengalaman n bnda tu bole wat aku lagi berhati hati 
dlm mengenali pe'el manusia . so , aku xkan tersalah pilih n TERKAWAN dgn manusia mcm
ampa dh . ^____^


No comments:

Post a Comment