✿السلام عليكم✿
✿ just an expressive person who loves to write ✿
✿ sometimes , i write to encourage and give hope, to others ✿

Sunday, 15 December 2013

5hari akan datang .


assalammualaikum wahai saudara islamku .
*fuh fuh ! habuk y sgt sgt tebai !
mwaaahx ! rindu kat miss blacky sy ni .
how aaaaa u ?!
aaaa u fine n happy like me ?!
so , gv me five !!
love my broken english laaa .
bhahaha .

lama x ceqita kat blog aku ni .
*taip taip taip smbl dgq lagu lagha
sibuk sgt aku ni , mungkin laa .
sibuk demokkan badan aku y terslim sgt ni .
haha . atas janji dkat Mr utk sihat .
maka terpaksalah aku , bhaha .
tapi x adil .
sebab Mr nk kurus .
btw , dia masih x berkesempatan nk on diet .
sebab sibuk keja, bhahaha .
so i think hajat dia xkan tercapai dlm msa terdekat ni .
btw , dia dah nk p syiria utk misi .
aku rasa sedih, aku rasa bangga, aku rasa takut,
herrrr .
mcm mcm aku rasa .
first , mula mula aku rasa risau bila dia ckp .
rejim bashar nk bom tempat y dia nk p ni .
bukan dekat bab tu ja aku takot .
time dia nk masuk kat tmpt tu pon , dh bt aku pikiaq mcm mcm .
secondly , cuaca kat sana sekarang y terlampau sejuk .
dia baru dok kat kuantan 2 hari n tidoq dlm suhu 16drjh celcius pon dh demam .
byangkan dia kat sana nt dgn suhu , 7drjh celcius .
kita paling sejuk kat malaysia pon 24drjh celcius .
tapi aku yakin ,
pertolongan Allah SWT sentiasa ada dgn para perjuang agamaNya .
tapi dia selalu suruh aku doakan dia dpt syahid kat sana .
tu impian paling besaq dia .
ce pikiaq , spa nk doa bg meninggal haa .
tapi klau impian dia tu tertunai .
insya Allah , aku blh redha .
sebab dia dipanggil balik oleh Pemiliknya dlm keadaan husnul khotimah .
dan permergiaan dia nanti atas sebab y lebih mulia dr impian dia n aku .
impian besaq dia , dia nk syahid n dia nk berjiran dgn khalid al-walid, panglima tentera Rasullullah SAW .





mungkin dia , selepas arwah ahmad ammar ,
dan mungkin Allah akn terus bg dia kekuatan dan ruang utk terus berjuang di atas jalanNya .
takdir dan rancangan Allah sentiasa indah dan adil utk hambaNya .

dia selalu ulang cakap kat aku .
dia rasa love yasmin , mungkin kenangan dia utk semua .
dan kemarin dia bt status fb cakap bnda yg sama dia dok ckp kat aku selama ni .
mungkin , syahid mendekati dia .
mungkin hajat dia tertunai
tu buat dia rasa mcm tu
sebab dri mula aku kenai dia ,
impian tu la selalu dia ckp , dia angan , dia minta sampai hari ni .




apapon , kita sama sama doakan depa yg nk p sana
20 dec sampai 30 dec ni .
semoga perjalanan n perjuangan depa dlm rahmat dan perlindungan Allah SWT .
semoga depa selamat p dan balik .
semoga depa diberikan kekuatan dan kesihatan yg baik utk membantu saudara kita kat sana .
andai depa ada salah ngn kita yg kat sini antara sedaq n x sedaq .
kita maafkan depa .
halalkan makan minum depa .
halalkan hal depa yg terlebih terkurang , terambil x sengaja .


that all utk kali ni ,
maafkan aku jugak andai terkurang n tersalah n terlebih kat mn mn .
assalammualaikum ..

No comments:

Post a Comment