✿السلام عليكم✿
✿ just an expressive person who loves to write ✿
✿ sometimes , i write to encourage and give hope, to others ✿

Thursday, 1 August 2013

KPTM-UiTM Alor Setar




assalammualaikum n hye , bloggie .
wah berhabuk si comel saya ni .
setelah berapa abad abaikan dia .
jangan ngajuk ya sayang .
meh sy kiss ckit .
mwaaahx !!
haa , comei dah , senyum camtu .
haha .
bajet ja kan ,
supa ada yg rindu saya .

peeep !! preeep !!
setelah nk masuk 2 bulan lebih jugak la , 
aku sambung study .
ni baru berkesempatan nk update new entry .
bajet bz macam perdana menteri ja .
padahal baru sambung study .
so , ada gua kisah .
duit laki gua bagi , utk study .
bukan g tayang badan kat shoping mall .
wakaka .


haaa ??
mcm mn ngn study aku ??
bt masa sekarang , owk ja .
alhamdulillah , mampu utk menghadapi .
yap , study mana la yg senang .
semua kena susah dulu , lepas tu kita enjoy !!
then ,
bila idup dunia dh senang lenang .
jangan dok lupa akhirat tu noh .
sebab , bukan la nk tunjuk baik .
tapi . . .
diri sendiri pon sama la kan .. .
jujur la cakap kan . . .
pakat dok lebih dunia lagi la ni pada akhirat nu .
so , mai kita pkat pkat sedaq la nuh .
bukan semua benda kat dunia ni boleh bawak bekai p istana .
banyak bawak p reban buruk nuh lagi .
pada istana yg tersergam indah nuh .





aku , cakap hal kos aku .
boleh tahan gak la ,
kos OM ni kan .
pergh !!
tapi aku xleh tahan dengan biss math la .
tapi aku yakin ngn diri aku .
aku boleh buat !!
yang x agak aku x selesa .
kelas PD .
kena mekap n pkai cantik cantik bagai .
aku xreti nk menyegak oi .
kelas adminss owk owk ja la .
boleh meningkatkan comunication aku n brave aku nk cakap depan org .
wlpn broken english kan .
besa la , beb .
nama pon students kan .
klau tiptop  , jadi lecturer la nuh .
kelas information , membuatkan , aku kena korek google lebih lebih lagi .
sebab kena taw byk pengetahuan am .
kuiz ikut dan ja soalan dia .
xdak dalam buku pon .
mmg jenuh la klau xtaw byk ilmu am ni .ahahahahah .
dapat jugak aku jadi student uitm
wlpn bljr just sbg kerjasama
tapi dip nt , konvo uitm
alhamdulillah
berkat , MSMY bawak masuk uitm dia
n doa ibu abh famili



macam mana orang orang dia plak ??
biasa la , semua owk owk ja .
ya la , kita mn blh bt orang jadi macam mana kita nak .
dan kita bukan la baguih sangat nk jadi mcm mn yg org nak .
so , no need la bg aku .
nak baik baik n jadi pak/ mak ampu utk jadi kawan .
klau dia ikhlas nk kawan ngn kita .
dia akn terima diri kita seadanya 100% .
no need utk jd mcm pa dia nak .
so , cermin diri dlu la , sebelum nk ngata n cakap hal org .
biasa la , klau nk share apa apa sikit , nk luah perasan yg x puas hati or x suka something .
bila kita luah , baru kita qasa kurang sikit .
nk pikiaq study apa lagi kan .
so , 
kena pandai la cari yg betui amanah n jujur ni .
silap pilih mampus hang wei .
hang yg kena nanti .
macam macam benda jadi .
tambah tambah yg senang kena provok macam aku .
so , bagi aku la ni .
baek aku jaga diri aku , n kureng peduli orang .
sebab , mulut orang bertanya , bila aku menjawap .
aku yg kena .
tapi xpa .
aku diam .
tapi x bermakna salah kan ??
mengadu dekat yg memiliki n mecipta aku ja lepas ni .
sebab DIA la yg paling amanah n memahami kekasihNYA .
Yap , terjamin .
dan aku bersyukur atas ujian yg aku dapat , 
sebab ujian ni meningkatkan lagi iman n sabar aku .
alhamdulillah .
tapi xpa .
xdak dendam or apa apa dalam diri .
sebab aku pikiaq .
tak ada manusia yg sempurna .
semua manusia akn buat salah .
rite ??
dan hidup ada karma .
engat tu ja k , beb .



owk , apapon , hope n doa semua bejalan lancar selama 5 sem kat sini nuh .
harap sangat sangat xdak repeat nt .
xmau !!
nak bebas cepat cepat .
amiinn . . .
insyALLAH .
ni ja kot kali ni .
assalammualaikum .
selamat bercuti .

No comments:

Post a Comment