✿السلام عليكم✿
✿ just an expressive person who loves to write ✿
✿ sometimes , i write to encourage and give hope, to others ✿

Monday, 10 April 2017

sendiri aku diam

aku tak tahu .

dah hampir setahun lebih since last update blog ni . sekarang , org dah tak baca blog .
sekarang , org berkerumun di instagram , facebook , twitter .

setahun demi setahun , berlalu .

aku masih disini , banyak coretan yg ditaip , tapi tak berkesampaian utk aku publish .
hati tak izin , biarkan semuanya tepu tersimpan disini . dan diri aku jugak , xda perkembangn terbaru . rutin masih sama , pergi kerja . balik kerja . sampai rumah / hostel. rehat . kemudian ,online facebook , mana yg patut dibaca , ilmu mana boleh diceduk , simpan dan hadam dlm jiwa . 
keluar makan dengan kwn sekerja , kongsi cerita , kongsi pandangan .

kitaran yg sama .

sering kali aku sendirian. dongak ke langit . berangan sendiri.

"kahwin dengan saya ?"

"saya nak hidup dgn awak , cuma awak"

"susah senang . suka duka . selamanya . di dunia . sambung didunia sana .ada rezeki , bertemu kembali di Syurga ."

"permintaan ringkas . nak tua sama sama awak ."

diam !

tiada siapa berdiri dihadapanku .

hanya aku dan perasaanku . 

"selalu,bila dah beri sepenuh hati , berlalu tidak dihargai "

itu kebiasaan kitaran hidup manusia . harap aku pandai manghargai . harap aku juga dihargai .

bila terlalu tinggi letak harapan . harapan hanya tinggal harapan .






No comments:

Post a Comment